torsdag 3 februari 2011

Kroppen bär spår av liv

Tänk vad våra kroppar går igenom för att skapa liv, det är fantastiskt egentligen! Men visst undrar man både en och två gånger ibland om man är riktigt klok som väljer att göra detta igen och igen. För besvären som kan medfölja en graviditet och spåren de lämnar på och i vår kropp är inte alltid lätta att komma överrens med. Och dagar då självförtroendet tryter mer än vanligt ja då undrar jag hur jag någonsin ska kunna tycka om mig själv och om min älskade ska kunna se alla skavanker och fortfarande älska mig. Man oroar sig att vissa saker aldrig blir som förr. Har fått åderbråck och klådan har gett mig fina ärr på benen. Dessa spår kommer blekna det vet jag ju men när känslorna tar över ja då är man inte rationell. Men i det flesta fall så har jag kommit att älska spåren efter liv,spåren som visar att jag är mamma. Att jag och min älskade tillsammans gav upphov till liv, kan man älska mer än så?

2 kommentarer:

  1. Tar mig friheten att fortsätta kommentera på din blogg då den ännu är till allmänhetens beskådan. Det är ju självklart att kroppen tar stryk av graviditeter, insåg du inte det efter de två första barnen?? Undrar vad din barnmorska på mvc egentligen tyckte om den tredje snabba graviditeten, kan inte tänka mig att hon tyckte att det var att rekommendera om du nu är så nedkörd och slut som du hela tiden beklagar dig över att du är.

    SvaraRadera
  2. Strunta: Tror du verkligen att det är just en sådan här kommentar hon behöver? Tror du att man alltid "väljer" en snabb graviditet efter den förra? Tror du inte att hon är medveten om att kroppen förändras? Tror du inte att det är bättre att ge sitt hjärtas mening i ett lite vänligare format? För visst ska du få tycka till, man har ju en offentlig blogg av en anledning. Men ger det oss rätt att kommentera hur som helst?

    Och till dig P: Tack för att du just "beklagar" dig på bloggen, det är så skönt att läsa att andra också tycker mammalivet är jobbigt ibland. För det har INGENTING att göra med kärleken till våra underbara ungar!! Man är bara helt dränerad på energi i vissa perioder. Hoppas ärtan kikar ut snart så din kropp får vila å ni får möta underverket!

    Hälsn. E i Luleå

    SvaraRadera