lördag 9 mars 2013

Solen den sken!

Men en Gry som inte varit på bästa humör senaste dagarna ( inte vilja vila middag,inte ätit bra, bråkat med alla osv) gjorde att vi valde bort slalom men det blev en härlig dag på isen med Kusin Vitamin! Vi promenerade ut till Gråsälören och hade med oss matsäck. Barnen härjade och vi fick se hundar, svävare och skotrar i massor. Tror hela Luleå tagit sig ut på isen! Detta saknar jag då jag känner suget efter isen, vattnet, öppna vidder, sol men i Boden finns inte mycket av den varan. Tyvärr möttes vi av en p-bot på 500 kr... ja lite får vi skylla oss själva, men vart tusan ska man parkera i Luelå?? Och många tänkte som vi.. vart står man när man kommer med barn, hundar, skridskor, pulkor? Så parkerings bolaget fick nog storkovan idag. Att ställa sig i kulturens hus för att sedan gå genom hela stan känns avigt. Surt i alla fall efter en så fin dag. Nu hettar kinderna, barnen är rosiga och det där raseri utbrottet på skitbil med fryst bagage lucka och alla svärord som kom ur min mun och mitt humör som gick att jämföra med Grys.. känns långt borta. I morgon fyller hon år den där ilskna nästantvååringen <3 Härlig, full av skinn på näsan, pratar mer än de flesta ;) Busig! Med en glimt i ögat och gillar att ställa till med hyss. Liten som en smurf, långt hår som hon truligt kikar under lugg på en då man säger att hon inte får,INGEN kan se så sur ut som hon med armarna i kors över bröstet. Älskade Gry fortsätt så och ingen kommer kunna sätta sig på dig. Går sin egen väg redan och gör bara som hon vill. Önskar sig bilar och en dockvagn, när hon väljer kläder blir det pike tröja och jeans eller chinos. Mamma änklingen som hon säger och stryker sina händer mot mina kinder, ja mamma älskar dig, mamma är din älskling.

1 kommentar:

  1. Visst är det fantastiskt skönt och vackert där ute på isen? Önskar så att det skulle finnas någon motsvarighet även här, men en promenad på skoterspår på älven är ju inte heller fy skam :)

    Sv: Nu verkar det som att vi hittat den felande länken i Elsas (min) kost, sen vi uteslöt mjölk och ägg så är det helt andra tongångar här hemma. Så väldigt skönt att (mest troligt) ha hittat orsaken till de ledsna dagarna och månaderna, nu siktar vi framåt mot gladare tider :)

    Jo, en del glutenintoleranta reagerar på havre fastän det inte innehåller gluten i sig, men det finns ju som tur är ren havre i form av gryn. Jag har då hittills inte reagerat på havreprodukterna som inte är "rena", och hoppas att det förblir så!

    Vagnen funkar toppen även på plogat vinterväglag, och oplogat så länge snön är kall. Men så fort det blir klibbigt så är det ett h-vete att ta sig fram. Framhjulen låser sig på en gång när snön klibbar igen..Det enda minuset vi kan hitta! Skulle inte vilja ha någon annan, och nu när Astrid åker så väldigt lite så är det skönt att kunna använda den som singel också :)

    SvaraRadera