torsdag 10 oktober 2013

Regnet gav vika för en strålande höstdag

Och i samlad tropp stegade femåringarna iväg med matsäck på ryggen. Varje torsdag är det femåringsgrupp, här ska de förberedas för nästa hösts inskolning i förskoleklass. En skolkille, han längtar, mammans hjärta skälver lite. På skolgården finns inga trygga grindar och staket.. inte lika många vuxna ute på rasten, vem hjälper honom i matsalen? Med skorna? På toa? Jo jag vet att han är kompetent, trygg i sig själv, otroligt verbal men här ska 6 åringar beblandas med alla åldrar på en hel skola. Han kan inte läsa än, är inte överdrivet intresserad av bokstäver och skriva, och har aldrig varit trots ihärdiga försök från min sida. Hjärtat säger avvakta, vänta, stressa honom inte. Eller ska vi puscha? Och om det redan nu ska bli nåt han INTE vill, för att vi tvingar. En del barn läser ju och skriver när de börjar förskoleklass, ska de va så? Hur tänker ni?

1 kommentar:

  1. Det kommer gå undan det han lär sig nu! Puscha inte utan låt det ta den tid han behöver. Testa köpa hem lär dig skriva eller liknande böcker det funkade för H ibland var det tårar när han stötte på patrull men oftast gick det bra. Och som morot fick man köpa en leksak när boken var klar :) .

    N har däremot varit väldigt tidig i skriva och läsa så jag har sett båda sidorna där har man aldrig behövt kämpa etc däremot har det varit lite annat där ...

    Det kommer med tiden ta det lugnt! <3

    SvaraRadera