torsdag 28 februari 2013

Bullbak

Ja i regnet blev det bullbak, en pizzadeg jäser till middagen, en annan deg ska jäsa i 36 timmar det ska bli spännande att se resultatet. Ska klippa barnen också idag tänkte vi hm får se hur det går! Ett fint paket kom till oss från fina vänner i Fagerhult, otroligt uppskattat och redan väl använda vi saknar er <3 Sedan funderar jag på hur man bäst berättar om att någon ett djur i detta fallet ska dö för barnen? Ja rakt och ärligt så klart men hur tänker ni?

2 kommentarer:

 1. Åh bullbak, vad driftig du är! Älskar hembakat!
  : )

  Berätta ärligt, men mjukt och försiktigt till barnen om djuret som ska/har dött. Låt dom ställa frågor, svara så ärligt du kan. Det tycker jag är det bästa, men såklart gör ju alla som dom vill.
  : )
  kramkram
  Åsa

  SvaraRadera
 2. Adjö, Herr Muffin är en bok som jag vet att en kompis läste för sina barn när ett närstående husdjur blivit sjuk och skulle avlivas. Går att provläsa här: http://www.provlas.se/adjo-herr-muffin/ , vet att deras barn hade stor "nytta" av den!

  Sv: Det blir kött och potatis framöver, endast! Haha, nä, men det finns en del alternativ, t.ex. majspasta, och så alla möjliga havre- och soyaprodukter :) Bara man vant sig så går det nog bra :)

  SvaraRadera