lördag 25 juni 2011

Bullbak och småplock

Idag har vi alla vart lite tagna av åskan som hängt i luften. Vi har hunnit med en hel del här hemma, skurat kyl och ugn, bakat bullar och dammsugit sand i bilen. Jo just det tvättmaskinen har snurrat den med. Vi tänkte att oliven skulle få sova i stor säng men det tycker INTE hon så halv 9 somnade hon i spjälisen i alla fall.. tips? ska hon få ha den så länge hon vill? På ett sätt känns det bra att ha henne där den är hennes trygghet med tanke på hennes struliga sömn och hennes struliga mage men grynet vill ju snart ha en säng hon med..? Får nog tänka om och ge grynet en egen ny säng. Någon som vet om en spjälis?

Just nu kikar vi på sommarkrysset med Gry, ja inte våran Gry då utan Forsell ;)

4 kommentarer:

  1. Vi testade att ta bort ena sidan på As säng när hon var dryga året (då hon sov hela nätter och aldrig krånglade vid läggning), men hon inte var inte redo för det alls och det var först nu för någon månad sen som hon ens gjorde en ansats till att börja klättra i spjälsängen och jag bestämde mig för att byta - med ett mycket mer lyckat resultat.. ;)

    SV: Nej, haha. Det namnet finns visserligen i släkten (men med annan stavning). Jag heter Alfva i mellannamn (som Alva) och har kallats det på nätet sen det startade. Egentligen heter jag Emma, bara att det råkar stavas med ett Ä istället.. :) Komplicerat men enkelt va? :D

    SvaraRadera
  2. Enkelt var det ja ;)
    Ja nu har vi fått låna en spjälis till lilla syster och Liv ska få ha kvar sin älskade säng tills hon verkar mer redo att lämna den. Eller när hon börjar klättra ur den så det blir med livet som insats man lägger henne att vila ;)

    SvaraRadera
  3. Äh, min blogg hängde sig så jag svarar väl här igen.. :)

    Man får väl ha dagmamma fram till skolstart, men det är ovanligt eftersom det dels blir svårt att ta sig in i stora grupper, för att dagmammor har svårt att hinna med alla typer av inlärning som en 5-6 åring behöver på samma sätt eftersom de har barn i andra åldrar att ta hänsyn till.
    Personligen tror jag att många barn behöver annan typ av stimulans när de kommer upp i 3-4 års åldern än vad en liten barngrupp hos en dagmamma kan erbjuda, men det kan säkert variera det med.

    Vi byter iaf för att vår dagmamma har fått en del problem med höften. Läkarbesök, sjukskrivningar och allmänna störningsmoment alltså som vi måste rätta oss efter och i längden är det svårt att vara otillgänglig på jobbet. Dessutom går hon i pension till nästa år och vi skulle ändå vara tvungna att byta, eftersom då alla barn byts ut till i höst passar vi också på. Sen hatar ju A att åka vagn, så en promenad till dagmamman tar 1 timme enkel väg i hennes takt och tvingar oss till att använda bilen för att hämta och lämna.

    Annars älskar vi vår dagmamma, A har trivts fruktansvärt bra så det är såklart med en klump i magen som vi hoppas och håller tummarna för att förskolan fungerar lika bra!

    SvaraRadera
  4. vi bytte Maits säng rakt av i samband med flytt och det gick kanonbra. Men om hon själv inte vill så vet jag inte, Mait förstod nog inte riktigt vad som hände, både eget rum, ny lägenhet och ny säng samma natt.

    Kram

    SvaraRadera